Onderdeel van:
De Bonte Hoeve Dag recreatie Niebert
Facebook Image
Sierraden en meer

 Welkom op de site van forelvisvijvers Beek en Bron

DOOR OMSTANDIGHEDEN IS HET NIET MOGELIJK OM OP FOREL TE VISSEN EN OOK ZIJN DE ARRANGEMENTEN MET FOREL NIET MOGELIJK.

KARPER VISSEN IS WEL MOGELIJK NA RESERVERING, ZIE PRIJZEN.

Op deze site vindt u alle informatie over het forelvissen. In combinatie met forelvissen bieden wij ook andere activiteiten voor een leuk dagje uit met familie, vrienden of collega's. Beek en Bron ligt in het dorpje Niebert (Westerkwartier) in de provincie Groningen. Dit is gelegen nabij de a7 en ligt tussen Leek en Marum in. U kunt gemakkelijk uw route naar Beek en Bron plannen via onze routeplanner.

Bij forelvisvijvers Beek en Bron bevinden zich 4 vijvers van verschillende grote. Vijver 1 is ± 1350m² groot, vijver 2 is ± 2350m² groot, vijver 3 is ± 1250m² groot en vijver 4 is ± 3000m² groot. In vijver 1 bevinden zich regenboogforellen, in vijver 2 bevinden zich regenboogforellen en zalmforellen, vijver 3 en 4 zijn karpervijvers waar u karpers tot 20 pond kunt vangen en een paar steuren. Vijver 3 en 4 zijn met elkaar verbonden.

Wanneer u bij ons komt vissen geeft u, voor u begint, aan in welke vijver, hoelang en met hoeveel hengels u wilt gaan vissen. Het tarief is voor vissen met 1 hengel.  Tegen betaling kunt u met 2 hengels vissen. Hierna kunt een plekje zoeken aan de vijver. 

Er worden op 2 vaste tijden forellen uitgezet, nl. 08.30 en 13.30 uur. Als u start met forelvissen op een andere tijd (zie openingstijden) dan wordt de vis zo spoedig mogelijk uitgezet. Verlengen van de vistijd kan, alleen in dezelfde vijver. U betaald dan per uurtarief bij. In de forelvijvers en de karpervijvers kunt u vanaf 2 uur vissen.

De gevangen forellen mogen niet terug gezet worden, maar moeten meegenomen worden. Als u de forellen niet mee wilt nemen kunt u wellicht een collega visser er een plezier mee doen. Tevens kunt u de forellen tegen een vergoeding laten slachten en/of roken. Uiteraard is de karpervijver een catch en releasevijver dus deze vissen moeten worden teruggezet in de vijver.

U kunt alles wat u voor het vissen nodig heeft kopen of huren. Te huur zijn werphengels, schepnet en een koelbox. Verder kunt u dobbers, werphengels enz. kopen en verschillende soorten aas.

Op het terrein bevindt zich een schoonmaakplaats. Hier kunt u zelf uw gevangen forellen schoonmaken.

In onze gezellig café kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Het café en terrassen zijn rolstoelvriendelijk en vijver 1 is goed te bereiken door rolstoelgebruikers.

Er zijn verschillende arrangementen mogelijk als u met vrienden, familie of collega´s een dagdeel of
een hele dag weg wilt om te vissen, eten of een combinatie met bijvoorbeeld museumbezoek of workshop. Zie hiervoor Arrangementen.